Yoga

Yoga bestaat in diverse vormen. Een daarvan is Hatha yoga. Hatha is sanskriet voor zon-maan, oeroude symbolen voor lichaam en geest. Hatha yoga is lichaam en geest tot eenheid brengen door lichaamshoudingen te oefenen (asanas), door de ademhaling ritmisch te beheersen (pranayaa) en door te mediteren (dhyana). Alle vormen van yoga hebben het doel een bewuster leven te leren leiden.

 

Yoga is vernoemd naar de yogaleraar B.K.S Iyengar, geboren in 1918 in India. Hij heeft een actieve, uitdagende en zorgvuldige vorm van Hatha yoga ontwikkeld. B.K.S Iyengar heeft les gegeven aan duizenden en duizenden leerlingen over heel de wereld. Hij heeft de eeuwenoude Indiase kennis van yoga zichtbaar gemaakt en voelbaar gemaakt voor velen.

 

Belangrijk en kenmerkend van Yoga is het ontwikkelen van kracht, van uithoudingsvermogen en van een correcte lichaamshouding. Dit gaat samen met het verkrijgen van meer lenigheid en van een diepere ontspanning. De staande houdingen zijn zeer belangrijk. De positieve effecten daarvan, zoals het verkrijgen van sterkere benen, verbetering van de algehele conditie en verlichting van pijn in nek, rug en schouders zijn al na een korte tijd oefenen voelbaar. Daarnaast is yoga ook meditatie in actie.

 

Doordat de yoga methode gebruik maakt van hulpmiddelen is het beoefenen ervan voor iedereen geschikt, ongeacht leeftijd of fysieke conditie.

Bekijk onderstaande links voor inzicht in houdingen en mogelijkheden:
www.yogajournal.com/poses
www.bksiyengar.com/modules/IYoga/asanas.htm

© 2017 | Design by Phytalis